На головну    Усі новини

21 вересня – Міжнародний день миру





День був заснований в 1981 році резолюцією 36/67, в якій Генеральна Асамблея ООН заявила, що "третій вівторок вересня, день відкриття чергових сесій Генеральної Асамблеї, офіційно присвячується і зазначається в якості Міжнародного дня миру".

Перший Міжнародний день миру був проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року ГА ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони у всьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насильства.Починаючи з 2002 року Міжнародний День Миру щорічно відзначається 21 вересня. У цей день ООН " пропонує всім країнам і народам припинити військові дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і суспільних інформаційних акцій з проблем світу.У 2016 році темою Міжнародного дня миру стали "Цілі в галузі сталого розвитку: складові елементи світу". 17 цілей в області сталого розвитку були одноголосно прийняті 193 державами-членами Організації Об'єднаних Націй на історичному саміті глав держав, який відбувся в Нью-Йорку у вересні 2015 року.

Новий порядок денний на період до 2030 року закликає держави вжити заходів, спрямованих на досягнення цих цілей протягом наступних 15 років. Цілі порядку денного полягає в тому, щоб викоренити бідність, захистити планету та забезпечити загальне процвітання.Тепер щороку в Міжнародний День Світу люди в усьому світі беруть участь у Ході, висловлюючи, таким чином, власну відданість ідеям світу, солідаризуючись з іншими людьми на різних континентах і в інших країнах, і підтримуючи Організацію Об'єднаних Націй у її зусиллях, спрямованих на досягнення та встановлення миру.